Gangboord 25, 3823 TL Amersfoort • T 06-27 34 37 35 • E info@studiehulpmontijn.nl

 

Trainingen/coaching


Begeleiding op scholen
We zijn beschikbaar om begeleiding op scholen te geven aan leerlingen die (extra) begeleiding nodig hebben op het gebied van de executieve functie zoals werkgeheugen, planning en concentratie of op het gebied van rekenen, taal en spelling, begrijpend lezen en leerstrategieën (afname MILS).

Afname MILS op scholen is ook mogelijk. Zie voor meer informatie: www.montijnacademy.nl

Dyslexie en Dyscalculie
We begeleiden leerlingen die dyslexie en dyscalculie hebben (vastgesteld) of eventueel een vermoeden van dyscalculie of dyslexie hebben. Bij een mogelijk vermoeden kan een screeningstest afgenomen worden dat aangeeft hoe groot het risico is op dyslexie of dyscalculie bij een leerling; screening dyslexie is DST en bij screening is dat de dyscalculie ZAREKI-R-NL.

Perfectionistische leerlingen
Daarnaast begeleiden/coachen we leerlingen die last hebben van hun perfectionisme. Deze groep wordt helaas in het onderwijs vaak niet opgemerkt. Zij vallen niet op bij de docenten. Deze leerlingen doen immers goed hun best. Zij zitten vaak uren aan hun schoolwerk, zijn hard aan het werk en ervaren onrust en stress. 

Wanneer deze patronen; normen en overtuigingen, het idee dat het steeds niet goed genoeg is/ik ben niet goed genoeg of een zo perfect mogelijk bestaan met onrealistische eisen niet aangepakt worden, is het mogelijk dat dit later tot veel stress en een burn-out kan leiden. Het is een risicofactor voor klinische depressie en angst.

Steeds meer studies tonen aan dat tegen de tijd dat kinderen de adolescentie bereiken tussen de 25 en 30 procent last hebben van hun perfectionisme.  

Herkent je bij jouw zoon/dochter de volgende tekenen dat ze last hebben van hun perfectionisme:

1. Jouw zoon/dochter wordt  overdreven zelfkritisch en kunnen dingen zeggen als:

– Ik ben het niet waard.
– Ik ben zo dom
– Hoe heb ik het verpruts? Ik kan niets goed doen?

2. Ze hebben moeite om over hun mislukking heen te komen. Ze kunnen gefrustreerd reageren omdat iets niet
    is gegaan op hun manier. Ze komen er niet meer overheen.

3. Ze zijn terughoudend om nieuwe dingen te proberen die willen doen. Bang dat het gaat mislukken.

4. Ze hebben een gebrek aan vermogen om tevreden te zijn met hun prestaties.

Wil jij graag dat jouw zoon/dochter uit die spiraal van perfect willen komt? En zou je graag hulp hierbij willen hebben?
Neem dan contact met ons op door te bellen of te appen naar: 06 27343735

Wil je of jouw zoon/dochter graag zelf aan de slag? Schrijf je dan in voor de wachtlijst voor het werkboek ‘Van perfect naar goed genoeg’ door te mailen naar: info@studiehulpmontijn.nl.

Bron: J. Grose, 2020 New York Times

Begeleiding kan plaatsvinden onder schooltijd op locatie, bij ons op de praktijk of online.

Kosten
Coaching/begeleiding: 57 euro per uur
Werkboek:
gratis in ruil voor een review en feedback ;-)

Voor vragen en aanmelding
Per e-mail: Contactformulier
Telefonisch: 06-27343735

Studiehulp Montijn trainingen

“Ontzettend goeie en vriendelijke hulp! Ik zit nu in VWO 6 en ben vanaf vorig jaar bijles gaan volgen voor economie, m&o en wiskunde. Ook heeft Noortje mij erg goed kunnen helpen met geschiedenis. De hulp is gewoon heel uitgebreid en ze heeft me super goed kunnen helpen”

 

VWO Leerling