Gangboord 25, 3823 TL Amersfoort • T 06-27 34 37 35 • E info@studiehulpmontijn.nl

 

Trainingen

Examentraining
Individueel of groepsgewijs behandelen we de examenstof. De examenstof wordt per domein of concept behandeld. Daarnaast worden stappenplannen en tips aangereikt en planningen gemaakt. Oude examens worden geoefend en de leerling leert om te gaan met verschillende soorten vragen, zoals meerkeuzevragen en de interpretatie van open vragen.

BINNENKORT examentraining wiskunde B vwo in kleine groepjes. Heb je interesse? Neem dan contact op voor meer informatie.

Brugklastraining/studievaardigheidstraining
Voor veel kinderen is de overgang van de vertrouwde basisschool naar het voortgezet onderwijs spannend. Alles wordt ineens anders. Je krijgt te maken met een groot gebouw, meerdere lokalen en leraren in plaats van een klein gebouw met één lokaal en één juf/meester. Ook huiswerk maken is van de partij. Veel kinderen moeten daardoor in het begin wennen en weten niet waar ze moeten beginnen; ze zijn het overzicht kwijt. De brugklastraining/studievaardigheidstraining kan daarom dé uitkomst bieden. In de training leren ze wat er anders is op hun nieuwe school, hoe ze moeten leren, ze leren studievaardigheden, zoals het leren van woordjes en het maken van een samenvatting en nog veel meer. Deze training is daarom ook geschikt voor kinderen die de brugklas al gepasseerd zijn. De training wordt gegeven in kleine groepjes (individueel op afspraak is ook mogelijk) en kan hét steuntje in de rug zijn voor een vlotte en goede opleiding.

Bestemd voor
Kinderen rond de leeftijd van 12 jaar en ouder.

Doel
Brugklasser: Leren leren. Het kind gaat na de training met vertrouwen naar het voortgezet onderwijs;
Tweedeklasser of hoger: Kinderen die al op het voortgezet onderwijs zitten leren hoe ze moeten leren. Na de training hebben ze kennis van studievaardigheden en kunnen ze deze toepassen.

Plaats
Bovenkarspel, Grootebroek en Amersfoort

Startdatum en duur
Datum nog onbekend.
De brugklastraining/studievaardigheidstraining bestaat uit vier aaneengesloten dagdelen, waarvan de eerste drie gevolgd dienen te worden. Het vierde dagdeel vindt plaats in de herfstvakantie. Op deze dag praten we over hoe het gaat op school of het o.a. lukt met plannen en over wat je allemaal ervaart. Dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Inhoud
Onderwerpen die onder andere aan bod komen: 

  • Wat kun je allemaal verwachten op het voortgezet onderwijs.
  • Wat is er anders op de nieuwe school?
  • Bij wie moet ik waarvoor zijn?
  • Hoe vul ik mijn agenda in?
  • Hoe maak ik een goede planning?
  • Hoe maak ik een samenvatting?
  • Hoe leer ik woordjes?
  • Hoe pak ik een tekst met vragen aan?
  • En nog veel meer.

 Kosten
175 euro (voor 4 dagdelen, inclusief materiaal, drinken en uiteraard wat lekkers)

Voor vragen en aanmelding
Per e-mail: Contactformulier
Telefonisch: 06-27343735

Studiehulp Montijn trainingen

“Ontzettend goeie en vriendelijke hulp! Ik zit nu in VWO 6 en ben vanaf vorig jaar bijles gaan volgen voor economie, m&o en wiskunde. Ook heeft Noortje mij erg goed kunnen helpen met geschiedenis. De hulp is gewoon heel uitgebreid en ze heeft me super goed kunnen helpen”

 

VWO Leerling