Gangboord 25, 3823 TL Amersfoort • T 06-27 34 37 35 • E info@studiehulpmontijn.nl

 

Testimonials

Onze zoon (groep 8) was in de thuis onderwijs periode in het voorjaar van 2020 thuis wat meer gaan oefenen met spelling en begrijpend lezen, twee vakken waar hij op de cito’s vaak niet zo goed voor scoorde. Met zelf een beetje oefenen was hij al behoorlijk vooruit gegaan. Omdat hij heel graag naar het VWO wil vroeg hij of hij bijles mocht doen, net als twee vriendjes van hem die ook bij Noortje les hadden gehad. Zo hoopte hij dat het nog beter zou gaan. Hij heeft ongeveer 10 weken bijles gehad van Noortje waardoor hij beter begreep waar hij op moest letten en hij merkte dat regelmatig herhalen ook helpt. Met de schooltoetsen deed hij het al beter en met de cito’s heeft hij zelfs voor elk onderdeel niveau 1 gehaald. Hij is nu veel zelfverzekerder doordat hij weet dat hij het snapt en kan en hij is ook gemotiveerd om te blijven oefenen!

 

Annelies

Niveau: zoon in groep 8

Ik begon in januari 2014 met bijles om naar het RSG in Enkhuizen te kunnen wat ik toen nog niet kon. In 3 weken ging ik van Kader naar TL en nu zit ik in A4 dat had ik zonder Noortje nooit gekund. Ik neem bijles in bijna alle vakken, omdat ze overal wat van weet en anders zoekt ze het op. Ik kijk ook zeker uit naar de bijlessen, want er heerst een ontspannen sfeer die ook naar productiviteit leidt. Die productiviteit uit zich ook na bijles en op school, want dan begrijp ik de lesstof die we behandeld hebben. Bedankt voor wat je me geleerd hebt Noortje en wat je me nog gaat leren.

Richard M.

Niveau: vwo 4

Ik heb drie jaar bijles gehad van Noortje. Eerst alleen voor wiskunde, omdat ik was blijven zitten met een 3 op mijn eindrapport. Nu, op mijn cijferlijst na mijn examen, sta ik een 7. Het vak waar ik jarenlang catastrofaal slecht in was, is nu een van mijn beste vakken. Nadat ik ongeveer anderhalf jaar alleen bijles had gehad voor wiskunde, kreeg ik door niet erg goed presterende leraren moeite met economie. Sindsdien heeft Noortje me bijles gegeven voor economie, waar ik nu na mijn examen ook een 7 voor sta. Tussendoor hebben we ook lessen besteed aan wat algemenere dingen, zoals hoe notities te maken, etc.

Ik heb de bijlessen zelf alleen niet positief ervaren als er andere redenen voor waren, zoals een slecht humeur met verschillende oorzaken. Alleen de stof uitleggen is voor Noortje niet goed genoeg. De leerling moet de stof ook begrijpen. Ik denk dat tijdens ongeveer een kwart van de tijd die ik met Noortje heb besteed ik degene was die dingen aan het uitleggen was, wat de over het algemeen de beste manier is om iets echt te begrijpen. Wat ook erg fijn is – en een eigenschap die veel leraren missen – is dat Noortje gewoon een erg aardig persoon is, en fijn om mee te werken.

Als ik geen bijles had gekregen van Noortje was mijn eindcijferlijst een stuk minder mooi geweest, of misschien had ik nog geen examen gedaan.

Diederik S.

Niveau: examenjaar havo

Ik heb ongeveer ander half jaar bijlessen gevolgd. Omdat ik een 3 had voor mijn rekenexamen (2F niveau) moest ik hem opnieuw maken, omdat ik hem met een voldoende moest afsluiten. Zo kwam mijn moeder ermee om me op te geven voor bijlessen bij Noortje 1 keer per week.
We gingen er vroeg mee aan de slag zodat we bij de basis konden beginnen. Iedere les leerde ik over een nieuw onderwerp. Ik kreeg huiswerk mee zodat ik goed bleef oefenen. De bijlessen bevoelen me vanaf het begin al. Noortje geeft op een rustige en duidelijke manier les waardoor ik het goed snap. Omdat we vroeg bij de basis begonnen hadden we veel tijd om steeds een stapje verder te gaan. In 1 jaar tijd heb ik veel geleerd, en is mijn rekenen een stuk verbeterd. Ik was goed voorbereid op het rekenexamen en slaagde dan ook met een 6, als resultaat dat de bijlessen goed geholpen hadden. Het andere half jaar deed ik examentrainingen bij Noortje voor Engels en wiskunde, ook deze bijlessen deed ik 1 keer per week. Ik weet de uitslag van de examens nog niet maar ze gingen voor mij gevoel goed. Noortje doet er alles aan om te zorgen dat je het begrijpt. Als anderen ook bijles zoeken raad ik de bijlessen van Noortje zeker aan.

(Renée was inderdaad geslaagd!)

Renée D.

Niveau: examenjaar vmbo

De afgelopen twee jaar heb ik elke schoolweek een uur studiehulp gehad van Noortje omdat ik problemen had met rekenen en exacte vakken zoals natuurkunde en wiskunde. Ik ben ontzettend goed geholpen met de bijlessen. Het heeft voor een hoop duidelijkheid en zekerheid gezorgd waarna ik voor de vakken, waar ik de meeste problemen mee had en de laagste cijfers haalde, weinig moeilijkheden meer had . Noortje weet van alle vakken erg veel af waardoor ik eigenlijk met al mijn vragen wel terecht kon en kon rekenen op een duidelijk en uitgebreid antwoord. Ik ben erg tevreden met de resultaten. Ik kan het iedereen aanraden die problemen heeft met wat voor vak dan ook. Heel erg bedankt voor alle hulp.

Loran K.

Niveau: examenjaar vmbo

Anderhalf jaar lang heb ik studiebegeleiding gehad voor wiskunde van Noortje en aan het einde van mijn vwo heb ik dankzij haar mijn gemiddelde van een vier naar een zeven weten te brengen! Ik ben echt ontzettend blij met hoe ze me aldoor geholpen heeft: vriendelijke woorden, een heel ontspannen sfeer en motivatie wanneer je het écht nodig hebt. Daar komt bij dat de uren heel prettig waren opgebouwd en we van basisopdrachten langzaam zijn opgewerkt naar examenopgaven. Wiskunde was voor mij echt een vak waarvan ik dacht dat ik erdoor zou zakken, maar in mijn examenjaar bleek dat het door de hulp van Noortje helemaal goed zou komen. Een aanrader voor iedereen! Noortje, Nogmaals bedankt voor al je hulp!

Justine W.

Niveau: vwo

De bijlessen bij Noortje heb ik als erg leerzaam ervaren. Ik heb bijlessen bij Noortje gevolgd voor o.a. Natuurkunde maar voornamelijk voor rekenen. Vooral met rekenen ben ik heel erg vooruitgegaan mede dankzij de bijlessen van Noortje. Noortje neemt de tijd voor je en probeert je alles rustig uit te leggen. Ze maakt samen oefeningen met je tot dat je het goed begrijpt. Je kunt voor vragen, ook over andere vakken, altijd bij Noortje terecht. Ik voelde me bij Noortje op mijn gemak en kan haar bijlessen iedereen aanraden.

Groetjes Marit

Marit N.

Niveau: mbo

Onze zoon zit op de Havo en heeft het daar goed naar zijn zin. Echter al in de brugklas bleek dat hij met name moeite heeft met de vreemde talen, Frans en Duits. Jammer als alle andere vakken redelijk makkelijk gaan en je door deze talen toch misschien zou blijven zitten of misschien naar de vmbo-TL zou moeten.

Dus toen hebben we hulp gezocht bij Noortje. Al heel snel vertelde onze zoon dat hem nu opeens heel veel duidelijk werd over de taalregels enz. En ook hoe je de woordjes zo kon leren dat je ze de volgende dag ook nog weet!!! Het is altijd gezellig bij Noortje en hij gaat dan ook altijd lachend naar haar toe!! (ook belangrijk!). De resultaten werden ook zichtbaar in de cijfers. En onze zoon is ook zonder problemen in havo3 beland en ook daar gaat het tot dusver goed.

Zonder Noortje was dat allemaal een stuk moeizamer gegaan en misschien was hij wel blijven zitten!!! Noortje bedankt hiervoor!!!

groeten, een blije havo3 leerling en zijn ouders!

Leerling en ouders

Niveau: havo

Ontzettend bedankt voor al je hulp voor scheikunde. Ik ben van een 4,6 naar een 7 gegaan. Ik ben heel erg dankbaar voor alle bijlessen die je hebt gegeven. Fijne vakantie.

Erin

Niveau: vwo

Ik vond de bijles erg fijn om bij u te krijgen en heb zelfs mijn cijfer Duits van een 3,7 naar een 8 gehaald! Ik kreeg goede trucjes en om te hoeven en u hebt veel geduld.

Merel

Niveau: mbo

Het afgelopen jaar heb ik 1 uur in de week bijles gekregen van Noortje. Ik kreeg bijles voor wiskunde, ik had er namelijk veel moeite mee en stond er gemiddeld een 3 voor. Noortje heeft mij heel erg geholpen met het begrijpen van de stof, ze zorgde er ook altijd voor om de juiste manier van leren voor mij te vinden. De bijlessen hebben me veel duidelijkheid over de stof gegeven. Ik ben van een 3 naar een 6 als gemiddelde gegaan. Ik ben Noortje hier heel erg dankbaar voor. Ik raad haar bijlessen dan ook zeker aan.

Chrissie

Niveau: mavo

Wij zijn erg tevreden met de bijles. Noortje is een geweldig en zeer professionele docent. Onze kind gaat naar het eerste jaar vwo. Met dank aan Noortje. Wij raden iedereen die een bijles nodig heeft haar aan.

Heel erg bedankt voor alle hulp.

Natalya

Niveau: zoon in vwo

Nadat ik veertien jaar in het buitenland ben opgegroeid,heb ik de afgelopen vier jaar bijles gevolgd bij Noortje. Door de aanwezigheid van de vele kennis op verschillende gebieden en mede door de flexibiliteit van Noortje hebben deze lessen mijn cijfers doen stijgen. Daarnaast hebben de bijlessen mij meer zelfvertrouwen en motivatie gegeven. Ik ging gewoon met plezier heen!
Noortje, heel veel dank voor je geduld, je kennis ende vele uren die we samen hebben doorgebracht.

Isabelle K.

Niveau: examenjaar vwo

Anderhalf jaar lang heb ik van Noortje bijles gekregen voor de vakken Engels en economie. Ik ging 2 keer per week naar studiebegeleiding en zag dat mijn cijfers beter werden. Dat kwam omdat ik de stof beter ging begrijpen dankzij Noortje. Mijn cijfer voor economie is een punt omhoog gegaan en ik haalde met mijn examen zelfs een 6,6! De sfeer tijdens de bijles was ontzettend fijn, omdat ik met echt op mijn gemak voelde en de stof werd op een rustige manier uitgelegd. Ik denk dat ik zonder bijles nog een jaar op het Martinuscollege had moeten zitten. Noortje, bedankt!!

Nienke S.

Niveau: examenjaar vwo

Ik heb ongeveer drie kwart jaar bijles gehad voor rekenen, economie en Duits. Het heeft mij zeker geholpen, vooral bij rekenen en economie. Ik ging bij rekenen van een 4 voor de rekentoets naar een 10! Ook bij economie haalde ik door het jaar heen vijven en zessen, maar ik heb voor mijn examen een 8,3.

Noortje legde de stof goed en duidelijk uit en ik pakte het hoofdrekenen of woordjes leren snel op. Ik ben erg blij met de hulp die ik heb gekregen, Noortje, bedankt!

Marit N.

Niveau: examenjaar vmbo

Noortje heeft mij ongeveer een half jaar geholpen met het vak m&o.

Voordat ik aan de bijlessen begon stond ik gemiddeld een 4,5 voor m&o en ik was ten einde raad.
Kort hierna ben ik met de bijlessen van Noortje begonnen en ik heb daarna geen onvoldoendes meer gehaald voor m&o. Buiten het feit dat Noortje me erg goed geholpen heeft met het begrijpen en leren van de stof, was het ook altijd erg gezellig. Noortje ik wil je hartelijk bedanken, want zonder jou denk ik niet dat ik nu mijn havo diploma op zak zou hebben!

Jaap G.

Niveau: examenjaar havo

Mijn zoon S. was tot groep 6 altijd een stabiele leerling met een (volgens de leerkrachten) TL of Havo niveau. Door privé omstandigheden gingen zijn prestaties omtrent begrijpend lezen, schrikbarend omlaag. Op een gegeven moment kwam de juf naar mij toe en vertelde mij dat hij niet naar RSG kon als het zo doorging. Hier was ik het niet mee eens, vanwege zijn goede prestaties van het verleden. S. ging vanaf toen naar Noortje voor bijles. Noortje ging met S. begrijpend lezen oefenen en tevens zijn woordenschat verbreden.

In april 2013 had hij een 4,5 op zijn rapport voor begrijpend lezen en in februari 2014 een 7. Toen was er ook de uitslag van de Cito-toets. Door de bijlessen kon hij volgens de Cito-toets nu wel naar de RSG. Precies op tijd! 

S. had een TL-advies. De 4 maanden na de Cito-toets is hij nog meer vooruit gegaan met zijn begrijpend lezen en had hij zelfs een 8 op zijn eindrapport van de lagere school. En een prettig bijkomstigheid is dat zijn zelfvertrouwen ook ontzettend is gegroeid!!!

Via school was dit nooit goed gekomen, omdat daar gewoonweg geen tijd voor is. S. en ik zijn blij dat we deze stap hebben gedaan. Hij wilde dolgraag naar de RSG en dat is gelukt.

Wij hebben een hele positieve ervaring met Noortje en raden iedereen die bijles nodig heeft haar aan.

Minke M.

Niveau zoon: groep 8 basisschool

Ik ben met Noortje in aanraking gekomen, omdat ik het lastig vond om planningen te maken en het moeilijk vond om huiswerk te maken. Al na een week was het resultaat zichtbaar.

Ook kan je bij Noortje 1 op 1 zitten. Dat vond ik erg fijn. Want ze kan dan alle aandacht geven. Noortje heeft eigenlijk kennis van alle vakken. Dus het maakt niet uit welk vak je lastig vindt, je kan het gewoon meenemen. Dat is ook erg fijn. Wiskunde was een van mijn mindere vakken, net zoals natuurkunde. En ik ben met een 7,3 voor wiskunde en een 6,8 voor natuurkunde geslaagd. De bijlessen van Noortje hebben dus echt geholpen!

Ties K.

Niveau: examenjaar vmbo

Ontzettend goeie en vriendelijke hulp! Ik zit nu in VWO 6 en ben vanaf vorig jaar bijles gaan volgen voor economie, m&o en wiskunde. Ook heeft Noortje mij erg goed kunnen helpen met geschiedenis. De hulp is gewoon heel uitgebreid en ze heeft me super goed kunnen helpen. Om een paar voorbeelden te noemen heb ik de afgelopen toetsweek een 7,6 gehaald voor wiskunde terwijl ik eerst helemaal niks van het onderwerp (kansverdeling) begreep en dat in twee uren bijles!

De uren worden gewoon gelijk goed besteed. Noortje begint eerst met makkelijke voorbeelden en de theorie waardoor je het veel beter begrijpt. Hierna gebruikt ze steeds ingewikkeldere voorbeelden die je dan samen oplost. Uiteindelijk kun je samen examenopgaven oplossen. Kortom: ze geeft hele effectieve bijles en ik ben haar heel dankbaar!

Leerling

Niveau: examenjaar vwo

Matthijs heeft veel geleerd bij jou: structuur in het maken van zijn huiswerk, plannen, idee hebben van de hoeveelheid tijd die besteed moet worden aan het huiswerk. Hij vond het ook leuk om lekker door te werken, en voelde zich door jou gemotiveerd (wat bij ons niet lukt(e)).

Hij is bij jou vooruit gegaan, niet alleen in de begeleiding van het maken van zijn huiswerk, maar hij is ook gegroeid en heeft weer het nut van het gebeuren “school” ingezien. Niet dat hij zingend aan het huiswerk maken gaat, maar hij weet waar hij het voor doet.

John en Mariette

Niveau: mavo - havo

Voor ons een succes!!!, gelijk vol er tegenaan gegaan met als resultaat een voldoende voor tentamen economie Atheneum 5. (en dat in 1,5 week!!!)

Resi en Jordy

Niveau: vwo